Főoldal» Cikkek» Párkapcsolatok» Párkapcsolatok

Romantika a kapcsolat kezdetén és később

A romantika az egyik "leghatékonyabb" mód arra, hogy egy "ledurrant" kapcsolat újjáéledhessen. Azonban egy hanyatló kapcsolatban a romantika erőltetése egy ponton túl több kárt tehet, mint amennyi jót. Ez különösen igaz akkor, ha a házaspár abban a tévhitben él, hogy ami működött a kapcsolatuk kezdetén, az később is automatikusan működni fog.
Egy kapcsolat kezdetén a romantika majdhogynem automatikusnak és természetesnek mondható. De mihelyt a kezdeti heves érzelmek alábbhagynak, és úgymond "rendes kerékvágásba" kerül a kapcsolat, ez az automatizmus eltűnik és a romantikát csak akkor lehet újjáéleszteni, ha jól érzed magad a párkapcsolatodban. Egyszerűen nem tudod átérezni a szeretetet, ha nem érzed jól magad.
Gondolj csak azokra a pénzgyűjtési akciókra, ahol egy hatalmas ábra mutatja azt, hogy mennyi van még hátra a végső cél eléréséhez. Minél több adomány jön be, annál magasabbra emelkedik a mutató, míg végül el nem éri a 100 százalékot jelző fokozatot. Most képzeld el, hogy ez a mérőberendezés a te kapcsolatod elégedettségi fokát mutatja. Az igazság az, hogy egy már meglévő kapcsolatban a romantika csak az utolsó 10 százalékot tudja hozzátenni a mérőberendezésen a már meglévő 90 %-hoz.
A saját erőfeszítéseidből és döntéseidből - a partneredtől függetlenül - tevődik össze ez a bizonyos 90 százalék. Ha ez megvan, csak akkor tud ehhez hozzáadódni a párodtól jövő 10 százalék.
Az első 90 százalék "előteremtéséhez", azaz egy kiegyensúlyozottan működő kapcsolat felépítéséhez pedig az a szerencsés, ha egyéb, párodtól független baráti illetve munka kapcsolatokat is teremtesz és ápolsz, illetve megtalálod azokat a tevékenységeket, amelyek segítségedre lehetnek a lelki egyensúlyod megteremtésében. A párkapcsolatodon kívül az élet más területein is fontos, hogy találj újdonságokat, reményt és kihívásokat.
Csak így tudsz a 90 százalékig eljutni. Azon a ponton viszont már könnyű lesz betölteni a romantikának a fennmaradó részt, ezáltal pedig egy "jó" érzelmi szintről egy "kiváló" szintre tud majd emelni mindkettőtöket.
 
Írta: John Gray
Kategória: Párkapcsolatok| Hozzáadta:: Hodildi(2013-07-31) W
Megtekintések száma: 133 | Címkék (kulcsszavak): Romantika, párkapcsolatok, házasság, szerelem | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
 
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
 
   
Copyright MyCorp © 2018