Főoldal» Cikkek» Ötlettár az élethez» Párkapcsolati útmutató

Ne szidd a párodat a viselkedése miatt

Tudtad, hogy a párod legzavaróbb viselkedésformái gyakran annak a külső megnyilvánulásai, hogy a szeretet iránti igénye nincs kielégítve?
Barbara, az egyik kliensem, arra panaszkodik, hogy a férjének nincs rá ideje. Barbara gyakran dühbe gurul emiatt, felemeli a hangját és azzal vádolja a férjét, hogy nem is foglalkozik vele. Néha ezek a "leckék" célt érnek, ilyenkor Bob, a férje, leül és meghallgatja Barbarát, illetve elbeszélgetnek.
Mennyivel jobb lenne, ha Bob felismerné, hogy a felesége elsődleges szeretet - nyelve a minőségi idő és rendszeresen időt szakítana arra, hogy leüljön beszélgetni a feleségével. Ha kielégítené Barbara ilyen irányú igényét, akkor nagy valószínűséggel ez megszüntetné Barbara "nyűgösségét" és vádaskodásait.
Ha megtanuljuk felismerni a párunk zavaró viselkedése mögött húzódó érzelmi igényeket, akkor ezzel óriási lépést teszünk házasságunk építésének, illetve kapcsolatunk elmélyítésének irányában.
Ne szidd a párodat a viselkedése miatt. Inkább elégítsd ki a szeretet iránti igényeit olyan módon, hogy abból azt érezze, hogy "szeretve van".
Írta: Gary Chapman
Kategória: Párkapcsolati útmutató| Hozzáadta:: Hodildi(2013-07-31) W
Megtekintések száma: 146 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
 
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
 
   
Copyright MyCorp © 2018