Főoldal» Cikkek» Ötlettár az élethez» Párkapcsolati útmutató

A kérések, nem pedig a követelések hoznak eredményt
Ha rá szeretnéd valamire venni a férjedet, vagy a feleségedet, akkor kérésekkel sokkal többre mész, mint követelésekkel.
 

Egyikünk sem szereti, ha irányítják, és a követelések nem mások, mint a másik személy kontrolálására tett kísérletek. "Mikor fogsz már végre elmosogatni? Vagy nekem kell megint mindent megcsinálnom?" Én nem ilyen módon fogalmaznám meg a kérésemet, mert ezzel a fogalmazásmóddal valószínűleg nem sok "eredményre" számítanék.
Sokkal hatásosabb lenne, ha a következőket mondanád: "Tudod, hogy minek örülnék nagyon?" Ekkor várd meg, amíg párod rákérdez: "Minek?", ezután pedig folytasd: "Ha találnál egy kis időt arra, hogy elmosogass. Mindig olyan alapos munkát végzel és különösen jól jön a segítség, amikor nagyon fáradt vagyok."
Most nézzük ezt a dolgot a másik oldalról - mit éreznél, ha a férjed a következőket mondaná: "Amióta megszületett a fiunk, nem csináltál süteményt. Meddig kell még várnom, míg végre rászánod magad? Amíg 18 éves nem lesz a gyerek?"
Ez az utóbbi megfogalmazás vajon ösztönzőleg hatna rád? Mi lenne, ha ezt mondaná helyette a párod: "Tudod, hogy mire vágyok igazán? Egy finom kis süteményre. A te süteményeidnek nincsen párja a világon. Ha majd lesz egy kis időd, sütnél egyet?" Valószínűnek tartom, hogy ha így fogalmazol, akkor pár napon belül teljesülni fog a kívánságod.
Mert kérésekkel többre mész, mint követelésekkel.
 
Írta: Gary Chapman
Kategória: Párkapcsolati útmutató| Hozzáadta:: Hodildi(2013-07-31) W
Megtekintések száma: 162 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
 
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
 
   
Copyright MyCorp © 2018