Főoldal» Cikkek» Életünk» Megbocsátás

Megbocsátás - a Szabadsághoz Vezető Út

A megbocsátás képessége elengedhetetlen lépés lelki és érzelmi szabadságunk felé. Életünk során jókora adag érzelmi teher gyülemlik fel bennünk, ami negatív érzelmekből, neheztelésekből, sérelmekből tevődik össze, és amit - mint egy koloncot - magunkkal cipelünk. Azt, hogy pl. kudarcok, csalódások, visszautasítások érjenek bennünket (azaz olyan történések, amelyek negatív érzések kialakulásának az alapjai lehetnek), nem tudjuk elkerülni. Ezek mind olyan dolgok, amelyek fájdalmat okoznak. Azonban az, hogy hogyan viszonyulunk negatív érzéseinkhez, és hogyan dolgozzuk fel azokat, már rajtunk múlik.
Vagyis nem maga az érzelmi teher az igazi oka a boldogtalanságunknak. Ami igazán fontos, az az, hogy hogyan állunk hozzá a dolgokhoz és mit kezdünk ezzel az érzelmi teherrel. Mert ez által sok értékes tanulságot nyerhetünk és ez fogja meghatározni jövőbeli kapcsolataink sikereit vagy kudarcait.
Gondolj egy pillanatra azokra a személyekre, akik megbántottak a múltban. Megbocsátottál nekik? Vagy még mindig koloncként magaddal cipeled a sérelmeid, fájdalmaid nehéz terhét? Lehet, hogy pl. azt veszed észre, hogy "édes bosszút" forralsz magadban? Képes vagy arra, hogy megbocsáss és elengedd ezt a fájdalmat? Ha nem, akkor ebben az esetben kinek van hatalma a másik felett? Ne engedd, hogy azok irányítsák a jövődet, akik megsebeztek a múltban!
A megbocsátás azt jelenti, hogy képes vagy a kezedbe venni az uralmat a saját életed felett és nem engeded, hogy negatív érzelmeid irányítsák azt. Sokszor pont ezek az érzelmek tehetőek felelőssé jelenlegi kapcsolataink leépüléséért, illetve ezek az érzelmek gátolják kapcsolataink fejlődését. Ez az igazság a párkapcsolatra is vonatkozik, vagyis arra az esetre is, ha a "sérelmező" történetesen a saját párod. Ne engedd, hogy a múltból származó negatív érzelmeid határozzák meg jövőbeli párkapcsolatodat, illetve - általánosságban - emberi kapcsolataidat.
Az az igazság, hogy tudatalattink soha nem hagyja figyelmen kívül a negatív energiákat és érzelmeket. Minden nap arra fog bennünket emlékeztetni, hogy foglalkoznunk kell velük, azaz meg kell oldanunk ezeket az érzelmi eredetű problémákat. Mindaddig, amíg nem fogunk neki érzelmeink orvoslásának, ezek a meg nem oldott problémák akar még betegségek formájában is manifesztálódhatnak az életünkben.
Így az is igaz, hogy a megbocsátás kifejezetten pozitív hatással van az egészségünkre is - mind leki, mind fizikai egészségünkre.
Ezért - amennyiben még nem kezdtél neki a benned "elraktározott" negatív érzelmek, és az ezekből fakadó sérelmek, neheztelések felszínre hozásának és orvoslásának, csak azt tudom tanácsolni, hogy minél hamarabb vágj neki ennek az "útnak". Megéri, hiszen e nélkül a "kolonc" nélkül sokkal szabadabbá fogsz válni.
Sonia Devine egy képzett hipnoterapeuta és szaktanácsadó. További írásait a http://www.soniadevine.com/ weboldalán olvashatod el.
 

Írta: Sonia Devine
Kategória: Megbocsátás| Hozzáadta:: Hodildi(2013-07-31) W
Megtekintések száma: 98 | Címkék (kulcsszavak): Szabadság, megbocsátás | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
 
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
 
   
Copyright MyCorp © 2018