Főoldal» Cikkek» Hogyan bánjunk...» a nőkkel

Mit csinálj olyankor, ha tetszik egy nő, és már elvágtad magad az ő barátnőjénél?

Valaki kérdezte egyszer, hogy mit csináljon olyankor, ha tetszik neki egy lány, randizik vele és a barátnőjénél már elvágta magát (nem úgy alakultak a dolgok). Feltételezte az illető, hogy ez azért is problémás, mert a két lány közti bizalmat kezdi ki, illetve felmerül a nőben az az érzés, ha a barátnőmnek nem volt jó, valószínűleg nekem se érdemes vele kezdeni. Ezzel kapcsolatban volt egy ötletem, hogyan lehet megoldani ezt a szituációt.
 

Tegyük fel életed nőjét pillantod meg, akinek a barátnőjénél már lejárattad magad, vagy össze is jöttetek, de egy-két hét után kudarcba fulladt a dolog, esetleg számodra igen kínos módon.
Megismerkedsz a barátnővel, aki bár hallhatott felőled, de nem tudja pontosan, hogy ki vagy (esetleg azért, mert az idő rövidsége miatt nem volt alkalma megismerni téged), vagy tudja, hogy ki vagy, de csak részletekben látott, ami alapján mélyebb meggyőződéseket nem tudott rólad levonni.
Először is mindenképp felhívnám előre a figyelmét, de akkor, mikor már volt legalább egy csók köztünk és erős az összhang.
Szex után azért nem, mert esetleg átverve érezheti magát az illető, túl korán meg azért nem, mert túl nagy befektetés lenne egy ilyen info kiadása, ami az ismerkedés elején nem lenne arányos.
Itt arra gondolok, ha már az első találkozónál sima beszélgetéskor te kiadod magadból ezt az infot, ezt értelmezheti úgy akár egy nő, hogy most próbálsz neki megfelelni, "hogy nem is vagy te olyan rossz, hogy a barátnőjének nem érte meg veled lenni”. Ha viszont már jó az összhang köztetek, esetleg eljutottatok egy csókig, akkor a nő már maga is tudni fogja, hogy jó veled lenni ezért az információt is másképp fogja értelmezni.
Körülbelül így fogalmaznék.
Az első fontos dolog az lenne, hogy, ahogy feljebb is írtam, én előre felhívnám erre a figyelmét (így "elsőbbségi hatásként” az én véleményemből fog kiindulni és csak utána a barátnőjééből, aki ezt esetleg majd kozmetikázza, letagadja, átalakítja).
Kb. így fogalmaznék:
"Figyelj, van egy fontos dolog, amit elmondanék. Tudod, mindenkinek van egy saját útja, egyesek útjai találkoznak, mások eltérnek. Ha jól tudom, van egy barátnőd, akivel mi megpróbáltuk és én pontosan ezt éltem meg vele, épp ezért levonva a tapasztalatot tovább léptem.”
(Itt nem azt mondod, te dobtad ki – mert az önreklám, azt kommunikálja, hogy "mekkora király vagyok, csak úgy váltogatom, dobálom ki a csajokat”alacsony értékre utal, de azt se mondod, hogy téged hagytak ott, mert az szintén alacsony értékre utal, ergo arra, ha a barátnőmnek nem volt jó, akkor nekem se éri meg ezzel a pasival lennem, sőt, azt se mondod, hogy szakítottatok, mert az negatív töltetet ad az egész történetnek, hanem, hogy továbbléptél és tanultál belőle, ergo magas értéket kommunikálsz magadról, egy olyan férfi értékeit, aki tanul a hibáiból és mer fejlődni).
Következőképpen folytatnám:
"Biztosíthatlak a felől, hogy tisztelettel bántam vele, de azt, hogy az ő ezt, hogy élte meg, azt sajnos nem tudom.”
(Ez nagyon fontos. Mivel a lány egyik félelme az is lehet, hogy megszívattad a barátnőjét, hazudoztál neki, esetleg bántottad akár lelkileg, akár fizikailag, azért lett vége a kapcsolatotoknak. E felől jó megnyugtatni mindenképp. Azonban fontos azt is tudatosítanod vele, hogy két ember egy adott dolgot két különböző módon él meg, tehát, ha rólad a barátnő B módon meséli el azt a történetet, amit te a módon mondtál el, akkor a nő, akivel beszélsz erről nem fogja utólag azt érezni, hogy átverted.)
"Épp ezért elképzelhető az, hogy említesz engem, ő majd esetleg valami rosszat mondd rólam, amit teljesen tiszteletben tudok tartani és meg is értek, hiszen biztosan nem teljesen ugyanúgy élte meg ezt a dolgot, ahogy én.”
(Ezzel szintén magas értéket kommunikálsz saját magadról, mégpedig azt, hogy egy kapcsolat után sem beszélsz ki senkit, nem utálod és bünteted azért, mert nem úgy alakultak a dolgok, ahogy esetleg te szeretted volna. Képes vagy elfogadni mások döntéseit és vagy annyira érett, hogy tiszteletben is tudod tartani, legyen az akár jó, akár rossz.)
"Ezt fontosnak tartottam elmondani amiatt, hogy bízni tudjunk egymásban és azért, mert számomra fontos az egy emberi kapcsolatban, hogy ezekről a dolgokról is ugyanúgy merjünk beszélni, mint a pozitívakról, hiszen így lesz hiteles az egész.”
(Ezt is alapvető fontosságú elmondani, hiszen már az elején tudatosítod a nővel, hogy te őszinte férfi vagy. Nemcsak egy habostortát adsz neki, amiből eszik pár falatot és rájön, hogy a belseje fele annyira se édes, hanem egy hiteles férfi, aki mer beszélni a negatív érzéseiről és tapasztalatairól ugyanolyan oldottan, mint akár a pozitívakról.)
Talán ez nem egy könnyű szituáció, de arról árulkodik, hogy magas szintű kommunikációs képességgel és érzelmi intelligenciával akár a legbonyolultabb és legproblémásabb helyzeteket is lehet kezelni
Kategória: a nőkkel| Hozzáadta:: Hodildi(2013-06-25) W
Megtekintések száma: 220 | Címkék (kulcsszavak): szakítás után, csábítás, megcsalás, lúzer férfiak, hódítás | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
 
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
 
   
Copyright MyCorp © 2018