Főoldal» Cikkek» Hogyan bánjunk...» a nőkkel

Minél többet invesztálsz a házasságba, annál többet kapsz vissza

Az elmúlt évben sokat gondolkodtam a házasság "hullámvasútjáról", pontosabban arról, hogy hogyan lehet elkerülni a mélypontokat és hogyan lehet a maximumot kihozni az eufórikus tetőpontokból. Időközben találtam egy történetet egy zsidó rabbitól, ami mélyen megérintett:
A rabbi ezen tanácsot adta egy fiatal párnak, ahol a férj mindig dolgozott és soha nem volt otthon: "Úgy tudsz megszabadulni az adósságtól és pénzügyi nehézségektől, hogy nem túlórázol. Minden problémád abból ered, hogy nem a családod az elsődleges a számodra. Mihelyt a házasságot tesszük az első helyre, a párunk hatalmas fejlődést fog tapasztalni mind a lelki, mind az anyagi területen."

Vagyis ha első helyre tesszük a párunkat, akkor ez az életünk minden más területének is a hasznára fog válni. Ez az állítás meghökkentő lehet sokunk számára, hiszen ellentmond egy mélyen berögződött hiedelemnek. Nevezetesen annak, hogy vállakozóként vagy szakemberként elsősorban a szakmámra és a képességeim fejlesztésére kell, hogy koncentráljak - különösen a karrierem kezdetén.
Azonban a saját bőrömön tapasztaltam, hogy a vállalkozásomnak a házasságom elé helyezése csupán egy ördögi kört és egy magába roskadt feleséget "eredményezett". Ezért elhatároztam, hogy tesztelni fogom az álláspontomat - amire jutottam - a gyakorlatban.

 
A kísérletem

31 napon keresztül naponta háromszor elismerő szavakat mondtam a feleségemnek. (A feleségem elsődleges szeretet nyelve az "elismerő szavak" - a te feleséged esetében lehet, hogy más működik jobban) Egészen konkrétan a következőket tettem:
1. Minden reggel a legelső szavam az volt, hogy "szeretlek", és mindig hozzátettem valami okot is, hogy miért is szeretem őt.
2. Kerestem a kapcsolatot vele naponta kétszer- háromszor SMS, e-mail, telefonhívás vagy együtt ebédelés útján.
3. Lelkileg is kapcsolódtam hozzá naponta legalább egyszer vagy egy beszélgetés, vagy egy közös imádság, vagy szexuális együttlét formájában.
Ezek után minden este "kiértékeltem" a napunkat 5 meghatározott szempont alapján:
1. A fontosság tudata: mennyire érezte a feleségem, hogy fontos a számomra
2. Béke: inkább béke vagy inkább konfliktus volt közöttünk.
3. Kölcsönös harmónia: mennyire élveztük egymás társaságát.
4. Életminőség: általános boldogság a házban.
5. Karrier: mennyire voltam hatékony a munkámban.
 
Eredmény

A 31 nap elteltével felfedeztem, hogy közvetlen kapcsolat volt a feleségem első helyre "tétele" és az életem többi területe között. Amikor a párom volt az első, az életem minden más területe is profitált ebből és az eredmények kézzelfoghatóak és számomra megdöbbentőek voltak:
  • Korábban kisebb veszekedések gyorsan nagyobb összetűzésekké váltak, viszont a kísérlet alatt a konfliktusaink mértéke soha nem érte el a korábbi maximumot és a "veszekedési csúcspont" is sokkal rövidebb ideig tartott.
  • A feleségem kevesebb időt töltött azzal, hogy emlékeztessen a kapcsolatunk hiányosságaira - ami amúgy egy teljesen természetes beszélgetési témának számít a hölgyek körében. Következésképpen több időt töltött a "jelenben" és ez sokkal élvezetesebbé tette a kapcsolatunkat.
  • Előzőleg a párom gyakran távol tartott a kedvenc időtöltéseimtől, mert az ő szükségletei nem voltak kielégítve. Az előtérbe helyezett feleségem ugyanakkor még bátorított is, hogy töltsek több időt a barátaimmal vagy nézzek focit a tévében. Minél inkább feltöltődött érzelmileg, annál jobban támogatott azokban a dolgokban, amelyek nekem okoztak örömet.
  • Amíg előzőleg a házasságom sokszor a munkahelyi hatékonyságom kárára vált, ezután ennek a legfontosabb hajtóereje lett. Azokon a napokon, amikor a feleségem azt érezte, hogy őszintén értékelem őt, arra ösztönzött, hogy fektessek több energiát a munkámba. Hirtelen azt vettem észre, hogy már nem a munkám "vetéytársaként" létezett az életemben, hanem a partneremként.
Természetesen a házasság sok áldozatvállalással is jár és néha úgy érezzük, hogy csak adunk és adunk, de ez sosem jön vissza. Azonban, ha a házasságunkat a megérdemelt helyére, vagyis az első helyre tesszük, akkor a házasság egy "energianyelő" és áldozatot kívánó dologból az egyik legnagyobb erőforrásunkká válhat az életünk minden területén.
Az Istennel való kapcsolatunk mellett a házasságunk az életünk legnagyobb erőforrása, és hozzá tud segíteni bennünket a sikeressé váláshoz is életünk bármely területen.
Mit tehetünk azért, hogy működőképesebb lehessen a házasságunk?
1. Megragadjuk azokat az alkalmakat, amikor tehetünk azért, hogy a párunk jól érezze magát.
2. Újragondoljuk a párunkkal töltött időnket, hogy az tartalmasabb lehessen és kapcsolatunk elmélyüléséhez vezessen.
Kérdések, amiket feltehetünk magunknak:
1. Mi a feleségem szeretet nyelve, vagyis miből érzi legjobban, hogy szeretem? Hogyan tudok az ő "nyelven" kommunikálni?
2. Mi az a három dolog, amelyeken keresztül ki tudom fejezni a szeretetemet felé?
 

 

 

Kategória: a nőkkel| Hozzáadta:: Hodildi(2013-08-01) W
Megtekintések száma: 158 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
 
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
 
   
Copyright MyCorp © 2018