Főoldal» Cikkek» Életünk» Az életcél

Hogyan érheted el céljaidat?*

    

 

1.: CÉLOK KITŰZÉSE:

"A SIKERES PROFIK MINDIG JEGYZETELNEK, és AZONNAL felírják AKÁRMILYEN ÖTLET, CÉL jutott hirtelen eszükbe. Aztán ezeket (pl. digitális formában) szép fokozatosan MIND BEKATEGORIZÁLJÁK és FONTOSSÁGI SORRENDBE ÁLLÍTJÁK. És EZ alapján élik életüket, valósítják meg céljaikat.."

Céljaid MINDIG LEGYENEK:
- KONKRÉTAK (nem csak pl. egy "saját lakás" hanem pontosan mekkora, hol, milyen stb..)
- REÁLISAK (= el tudod "hinni" hogy el tudod érni, s érdemesnek is tartod rá magad, azaz szíved szerint is megérdemled )
- HATÁRIDŐVEL ellátottak
- MÉRHETŐEK (Az apróbb részcélokat is mérd mindig statisztikákkal, hogy tudd mennyire haladsz jól!)
- Célmegvalósítási TERV(-vel ellátotakt )

A CÉLOK TERVEZÉSÉNÉL tudd az IDEÁLIS HELYZETet, hogy milyen lenne, ha a TE célod teljesülne :
- Neked milyen lenne a saját szemszögedből
- Másoknak milyen lenne a saját szemszögedből
- Mások szemszögéből mások hogy látnának téged
- Mások szemszögéből mások, hogyan látnának másokat

 

Hamis Célok..?:Azaz, milyen célokat érdemes kitűzni? Hogyan szűrjük ki a hamis célokat?

 Lehet pár ember, akiknek köszönhetően születhetett pár valójában hamis célod. Ezeket könnyen felismerheted ha elõször mindig felteszed magadnak a kérdést, hogy tényleg én Te akarod-e az adott célt ténylegesen elérni, őszintán vágysz-e rá szíved szerint, vagy csupán a következo hatások valamelyike: pl. szülõk, barátok, tanárok, reklámok, média, stb bármi más.
Érdemes elgondolkodnod azon, milyen érzéseket szeretnél érezni de fõleg, hogy HOL, HOGYAN, MIKOR, KIVEL, MEDDIG és MIÉRT. Gondold át a teljes áhított jövőd. Korlátok nélkül fantáziálj, mert tudod, hogy bármi lehetséges..! Tehát MI AZ, amit TÉNYLEG TE AKARSZ?

Ha valamit célul tűzünk ki, akkor annak a
Saját legbelsõ valónkból kell fakadnia. Ha valaki még is célokat akar nekünk adni, kérjük meg, hogy magyarázza el számunkra is értheto formában a mi nézopontukból, hogy miért is lenne az jó nekünk? Ha ezek után se érzünk a cél felé tényleges vonzódást, akkor az hamis cél.
Ha egy cél valódi, akkor azt legbelül igazából érezzük és nincs is szükség arról gyõzködjük magunkat, hogy "de én ezt megérdemlem" mert alapból úgy gondoljuk, sõõt, ha tényleg valódi õszinte a cél, akkor szinte "elvárjuk az élettõl", avagy mintha tudnánk, hogy úgy is ez a sorsunk ;)
Csak valódi célokat tûzzünk ki!

 Tippek célok kitûzéséhez:
- Pontosítsd céljaid, amennyire csak tudod! (Pl. ne csak egy "új házat, kocsit" írjunk. A legapróbb részletig mindent találjunk ki. Pl. pontos márka, szín, lóerõ stb.!)
- Adj céljaidhoz határidõket!

- Többféle módon írjuk le õket, de mindig úgy mintha MÁR megtörténtek volna! Pl.:
- "2011 Októberében elõléptettek." (mintha én mondanám másoknak)
- "Fú téged, hogyhogy már idén októberben elõléptettek?" (mintha mások mondanák nekem)
- "Képzeljétek (saját név)-t már 2011 Októberében elõléptették!" (mintha mások mondanák másoknak)

- Alakítsunk ki utánuk mérhetetlen vágyat!!!
- Emlékeztessük magunkat gyakran céljainkra!

Emlékeztetési technikák:
Képzettársítások:
Pl.: Látok egy autót az utcán, eszembe jut róla, milyen jó az új (bár még nem létezo) Mercedesemben furikázni.
Leírom céljaimat papíron ill. számítóbépbe elektronikus formában is sokféle képpen részletezve, rajzolok, vagy szerzek netrõl, akárhonnan hozzájuk képeket kirakom õket a falra, stb, ahol minél többet látom, lehetõleg olyan képekkel, melyek minél inkább azt az érzést keltik, hogy MÁR elértem a célom, nem pedig csak azt, hogy "ezt szeretném". Akár számítóbéppel saját magunkat is rá photosopolhatjuk a yachtra stb.
- A legfõbb, legfontosabb céljaimról (természetesen ugye MINDIG határidõkkel) képekkel a tárcámba is készítek másolatot, s mindig magamnál hordom és ha szép flesy fotomontázsos akkor másoknak is gyakran megmutatom, hogy terveket szõhessünk hozzájuk stb. ;)

- A lakás különféle helyeire kiragasztott célokat (akár szöveges, akár képes akár mixelt formában) KATEGORIZÁLVA SZISZTEMATIKUSAN helyezem el. Pl. a konyhába a fincsi luxus bio wellness tápokat, tükör környékére a saját magammal kapcsolatosakat, fali világtérképre az utazásos céljaim, stb ;)

Ezek a technikák sokat tudnak segíteni, és megsokszorozzhatják a célod elérésének esélyét.
Alkalmazd õket minél körültekintõbben, és találékonyabban!
Az egész egy játék, mely az álmaidról szól, s hogy mennyire vágysz rájuk valójában! ;)

2.: CÉLOK ELÉRÉSE:

Hogyan érheted el céljaidat?

Siker = Célok !!

- A kulcs, hogy lehetõleg minél többet legyünk TÉNYLEGESEN SZEMÉLYESEN olyan emberek társaságában, akik már elérték PONTOSAN azon célokat, melyeket mi is el szeretnénk érni, vagy legalábbis valami nagyon hasonlót.
- Azokkal még feelinges lehet, meg hasznos, akik szintén még csak törekednek hasonló célok felé (közösen könnyebb közös célok felé tervezni és törtetni)
- Viszont akik leértékelik a céljainkat messze kerüljük el. Akármennyire is az "én csak segíteni akarok" meg "jószándékból mondom meg a valót miszerint ez õrültség/nem sikerülhet stb" meg hasonló baráti álcaruhába bújtatott pofátlan szarfolyam forkörte csirbolya primitív magatehetetlen ostoba népségre még csak messzirõl se gondoljunk, még akkor se, ha elõtte legjobb barátok voltatok, az ilyen "én csak azért vagyok veled õszinte mert a barátod vagyok, s azt mondom öregem bíz jobban jársz ha leteszel a céljaidról különben pórul jársz, s én meg akarlak óvni a kudarctól mert tudom, hogy úgyis az lenne sorsod etéren.." ökörségek a legrombolóbbak!!!
Aki hasonlókat mond, az vagy tudatosan akar neked rosszat vagy még õ sem meri beismerni magának, hogy mekkora egy galaxis lúzere, hogy míly nyomorban érezné magát a többi hasonszõr lúzer spajnával irigykedve látván mikor te a csúcsokat döntögeted, s annyi fikarcnyi önimseret se ragadt belé, hogy tudja, hogy a világon bármit el lehet érni, ha õszinte meggyõzõdésbõl ered.. így nem bír egyszerûen mást tenni mint azt a szarfolyamot másokra önteni, amit talán egyszer anno az õ környezete öntött belé, mivel a sárból nincs bátorsága kimászni, különben neki is szembe kellene nézni valódi önmagával és múltjával jövõjével..

 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kategória: Az életcél| Hozzáadta:: Hodildi(2014-08-16) W
Megtekintések száma: 307 | Címkék (kulcsszavak): vágy, célok, cél elérése | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
 
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
 
   
Copyright MyCorp © 2018