Főoldal» Cikkek» Párkapcsolatok» Társfüggőség

Nők, akik túlságosan szeretnek


 Nők, akik túlságosan szeretnek

 
 

A férfiak és a nők közötti viszonyok között mindig voltak sikeresek, sikertelenek, édesek és izgalmasak, vagy éppen bonyolultak. Nincs értelme arról beszélni, ki a hibás a problémákért, hiszen teljesen logikus tény, hogy nincs két egyforma kapcsolat.

Ám a kapcsolatok gyakran azért buknak el, mert a nők túlságosan ragaszkodnak a férfiakhoz, nem hagyják őket levegőhöz jutni, és ezzel megfojtják bennük minden irántuk érzett szerelmüket. És az ilyen esetek száma egyre csak nő.

Szeretné tudni, kik ezek a nők, hogy Ön közéjük tartozik-e, és ha igen, hogyan változtassa meg a viselkedését?

Családi minta

Azok a nők, akik túlságosan szeretnek, a jelenlegi kapcsolatukba viszik át mindazokat a mintákat, amelyeket a családjukban szereztek. Közismert tény, hogy általában az apánk vagy az anyánk példájára választunk magunknak párt. Ez magyarázza azt, hogy a lányok régi, megoldatlan mintákat visznek bele a kapcsolataikba, és gyakran olyan nagy fájdalmat, amit évek óta cipelnek magukkal.

Honnan tudhatja, hogy túlságosan szeret?

Ahhoz, hogy felismerje magán a tüneteket, magába kell néznie és őszintének kell lennie magával. Objektíven vizsgálja meg a kapcsolatukat és álljon készen arra, hogy beismerje a hibáit. De ez magától nem fog megtörténni. Olvasson el egy olyan könyvet, amely részletesen foglalkozik ezzel a problémával (pl. Robin Norwood: Nők, akik túlságosan szeretnek).

Rájönni, hogy milyen elfojtott problémákkal és viselkedésbeli mintákkal küzd, minden, csak nem egyszerű. Általában rendkívül fájdalmas, bonyolult és sok esetben megdöbbentő. De csak így javíthat a kapcsolatukon és ennek eredményeképpen az életükön. A ''gyógyulásnak'' nagy ára van, de megéri!

Példák olyan nőkről, akik túlságosan szeretnek

  • Ha egy nő fájdalomként és szenvedésként tekint a szerelemre, egyértelműen túlságosan szeret.
  • Ha a barátnőivel folytatott beszélgetések általában a barátjáról, az ő szükségleteiről és problémáiról szólnak, akkor Ön túlságosan szeret.
  • Ha a párjához fűződő kapcsolata veszélybe sodorja a fizikai egészségét és az érzelmi boldogságát, akkor Ön túlságosan szeret.
  • Ha a párja nemtörődöm módon viselkedik Önnel szemben, vagy akár el is utasítja Önt, Ön mégis állandóan kifogásokat talál a számára, mondván, hogy a boldogtalan gyermekkora miatt nem tudja kimutatni az érzéseit, akkor Ön túlságosan szeret.
  • Ha Ön nem fogadja el a párja tulajdonságait, a véleményét vagy a viselkedését, mégis elfogadja ezt a helyzetet, abban a reményben, hogy majd megváltozik, akkor Ön túlságosan szeret.
  • Ha könyvet olvas, és olyan dolgokat húz alá benne, amelyek a párjára emlékeztetik, vagy olyanokat, amik hasznosak lennének a párja számára (Ön szerint), akkor egyértelműen túlságosan szeret.

Fájdalmas szerelem

Az eltúlzott szerelem rendkívül fájdalmas lehet, és sohasem elégíti ki a nőt. De nagyon elterjedt a nők körében. Beleragadnak ennek a kifejezetten erős szerelemnek a csapdájába (legalábbis az alapján, ahogy ők a szerelmet definiálják), és rendkívül boldogtalanok, mert nem tudják, mit csinálnak rosszul, miért nem működik úgy a házasságuk, ahogy kellene. Egyes nők annyira kötődnek a párjukhoz, hogy a napi élet legegyszerűbb feladatait is alig tudják elvégezni.  

Szerelem helyett félelem

De tudnia kell, hogy az ilyen hihetetlen kötődés alapja nem a szerelem, hanem a félelem. Azok a nők, akik ilyen mániásan szeretnek, és ennyire függenek a párjuktól, nagyon félnek. Attól tartanak, hogy egyedül maradnak, nem érdemesek a szerelemre, és félnek attól, hogy a párjuk elhagyja őket.

A férfiak is tudnak túlságosan szeretni

Előfordulnak olyan esetek is, ahol a férfiak éreznek mániás szerelmet a kapcsolatban. Az érzések és a félelmek mögött ugyanazok az okok húzódnak. De ezek ritkán fordulnak mániába. A férfiak úgy kerülik el a fájdalmat, hogy a nőtől való függést hobbira, sportra, munkára, stb. cserélik.

Ha a férfi nem viszonozza a szerelmet

Ha egy nő túlságosan szeret, a férfi pedig nem viszonozza a szeretetét, ez olyan gyermekkori minta, amikor az otthoni környezetben nem kapott szeretetet, vagy a szeretetet nem mutatták ki a családban. Ez általában az apa-lánya viszonyra igaz. Az apa érzelmileg hideg, és ritkán vagy szinte soha nem mutatja ki a szeretetét a lányának, nem mondja, hogy szereti őt, és nem öleli meg. Az ilyen kislányok felnőtt nőként olyan partnert választanak maguknak, akik ugyanúgy bánnak velük, ahogy az apjuk.

Szex a szerelem érzése helyett

A szex az egyik leggyakoribb módszer, amit a nők arra használnak, hogy a férfiak beléjük szeressenek, vagy hogy megtartsák a férfit. A szex terén csak a férfi igényeivel törődnek és a tökéletességre fejlesztik azt a képességüket, amellyel kielégíthetik a férfit. Úgy érzik, hogy valahányszor a korábbinál jobban kielégítik a férfit, a férfi annál jobban szereti őket. Szexre cserélik a szerelmet.

Ha a szenvedély kihűl, a férfi elhagyja az ilyen nőt, és ekkor a nő magára marad, egyedül a kétségbeesésével. Amikor és ha túlteszi magát rajta, talál egy másik férfit, és tudat alatt ővele is ugyanígy viselkedik.

Betegség

Tudnia kell, hogy az ilyen szerelem már betegség is lehet, ami egyenlő azzal, hogy Ön a kapcsolat rabja. Az ilyen függés éppen olyan, mint a drogtól, az alkoholtól vagy más dolgoktól való függés. Fontos a kezelés, a beszélgetések és a lélek megvizsgálása. És ahogy azt a cikk elején elmondtuk, ez egyáltalán nem egy egyszerű folyamat. Sok bátorságra van szükség hozzá, de megéri.

Ha ismerjük az ilyen szerelem veszélyeit, tudjuk, hogyan kezeljük őket, és legfőképpen, hogy hogyan kerüljük el őket.

 

Webdesign by*Ani-Pillangodesign
Kategória: Társfüggőség| Hozzáadta:: Hodildi(2013-03-29) W
Megtekintések száma: 334 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
 
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
 
   
Copyright MyCorp © 2018