Főoldal» Cikkek» Érzelmek hullámhosszán» Érzelmi függőség

Fontosságunk tudata a sikeres házassághoz is nélkülözhetetlenMindannyiunknak szüksége van arra, hogy fontosnak érezzük magunkat a világban.
Ha szerencsés vagy, akkor a munkád, amivel a kenyeret keresed, egyben egy szenvedély is a számodra. Még ha a munkád talán nem is annyira kielégítő, de legalább lehetőséget biztosít arra, hogy kapcsolatban legyél a kollégáiddal, klienseiddel és más, azonos vagy hasonló szakterületen dolgozó kollégával. Ezen felül szakmai szervezetekhez is csatlakozhatsz, vagy egyéb kezdeményezésekben is részt vehetsz, hogy ezáltal bővítsd az ismerettségi körödet és azok számát, akikkel van közös alapod.
A munkád mellett ott van a lakóterületeden lévő közösség is, vagy más karitatív tevékenységek, ahol szintén megtapasztalhatod, hogy a munkád, erőfeszítéseid, szavaid, egyszóval az egészhez való hozzájárulásod számít. Az ilyen jellegű, másokért való cselekedetek serkentik az oxytocin és tesztoszteron termelődését. Ezek azok a hormonok, amelyek által jól érzed magad a bőrödben, ezen keresztül pedig hozzásegítenek ahhoz, hogy értelmet találj és megtaláld a céljaidat az életedben.
Mindezek nélkül "értelmetlennek" érezhetjük az életünket és ilyenkor sokszor a partnerünktől várjuk el, hogy "feldobjon" bennünket és kitöltse a bennünk űrt. Azonban a párod valószínűleg soha nem fog tudni megfelelni ennek az elvárásnak, mivel ő nem végezheti el helyetted azokat a dolgokat, amelyek megtétele által te magad éled át, hogy fontos vagy a másik embernek és a te hozzájárulásod igenis számít másoknak.
Ezért is fontos átérezned azt, hogy valamilyen módon és mértékben hozzájárulsz mások boldogságához. Az ilyen jellegű tevékenységek éreztetik velünk, hogy kapcsolatban állunk embertársainkkal és segít értékesnek érezni magunkat, ami növeli az önbizalmunkat és a megelégedettségünket. Ezek hiányában érzelmileg túlságosan függő helyzetbe kerülhetünk a partnerünktől.
 
Írta: John Gray
 
 

 
Kategória: Érzelmi függőség| Hozzáadta:: Hodildi(2013-07-31) W
Megtekintések száma: 166 | Címkék (kulcsszavak): fontosság tudata, önbizalom, Függőség, önértékelés | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
 
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
 
   
Copyright MyCorp © 2018