Honlap-menü
 

Honlap-menü
 
Frissítések [0]
Tündérek Lapja [2]
Főoldal » 2012 » Szeptember » 2 » Menedék a léleknek
1:22 AM
Menedék a léleknek
Gondolkoztál már azon, hogy jelenlegi élethelyzetedbe - legyen az zsákutca vagy a lehetőségek végtelen tengere - néhány egészen egyszerű döntésen keresztül jutottál?! A lépcsőfokokra talán alig figyeltél eddig és nem ismered a hétköznapok dinamikáját. Nem tudod, hogy milyen irányba indulj tovább az életedben? Válj megfontolttá - de hogyan?
Nincsen már hited abban, hogy a jelenlegi társadalom gépezetének jó csavarjává válva boldog leszel pusztán attól, hogy a reklámok megvetetik veled a legújabb telefont? Vagy abban, hogyha neked is olyan barátnőd lesz, mint a tévében, akkor majd öntudatosabbnak, erősebbnek érzed magad?
Tisztán látod, hogy életünk hétköznapinak tűnő dolgai (média, vásárlás, fogyasztás) illúzióba ringatnak Téged?

Hasznos, sőt, felelősségteljes, hogy átérzed döntéseid komolyságát, mert amilyen irányba most elindulsz az életben, az meghatározó lesz annak utolsó pillanatáig. Minden lépésed tettek egész sorát indítja el… s a tettek egész sora később kihat minden egyes lépésedre.
Valószínűleg már Te is felfedezted, hogy ahhoz, hogy valóban boldog életet tudjunk élni, elengedhetetlen önmagunk megismerése, megértése – a kézzelfogható világ elemei önmagukban nem táplálják a lelket és nem örvendeztetik meg a szívet. A boldogság anyagi, tárgyi dolgokkal nem megvehető. Nélkülözhetetlen hozzá az a tudás, hogy kik vagyunk mi valójában, mi az élet célja és mi a küldetésünk ebben a világban. Három pillér, amelyen egész létezésünk nyugszik. Mindezek nélkül döntéseink megalapozatlanok, tetteink irány nélküliek lehetnek. Amíg valaki e kérdésekre nem tudja, vagy legalább nem keresi a válaszokat, addig elkerüli a boldogság, bármekkora házban is lakik, bármilyen drága autója van, vagy bármilyen luxus körülményekkel is van körülvéve. A boldogságra való igény azonban az ember legtermészetesebb, legösztönösebb vágya. A boldogság elengedhetetlen.

Az emberi élet célja, hogy megértsük, hogy kik vagyunk igazából, helyes célokat tűzzünk ki az életünkben, melyek felé szilád belső értékrendünk szerint boldogan, a teljesség és elégedettség tudatában haladunk. Lelki értékek és önismeret nélkül, az ember mindig elveszett napjaink folyamatosan változó, turbulens világában, mert nincs egy szilárd pont az életében. Ahhoz, hogy valaki teljes életet éljen az építkezést már az alapoknál is megfelelően kell elkezdeni. Gyökerek nélkül ugyanis nem bonthatunk szárnyakat.
Megtekintések száma: 382 | Hozzáadta:: Hodildi | Címkék (kulcsszavak): Hit, élet, életcél, remény, menedék | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Copyright MyCorp © 2024